Zastava Srbije
Vesti slike

SUTRA SE ODRŽAVA ZAJEDNIČKA SJEDNICE VIJEĆA MINISTARA BIH I VLADE HRVATSKE

Sjednica će se održati u Zagrebu s početkom u 11:15 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Više
Vesti slike

USTAVNI SUD BIH: Sistemski riješiti problem pristupa sudskim postupcima i odlukama

Ubrzanje sudskih postupaka i efikasnije izvršenje sudskih odluka potrebno je urediti donošenjem novih zakona, jedan je od zaključaka konferencije "Izvršenje odluka Ustavnog suda BiH", koja je održana na Jahorini.

Više
Vesti slike

ORŽAN PRVI SASTANAK ODBORA ZA STABILIZACIJU I PRIDRUŽIVANJE IZMEĐU EU I BIH: Fokus diskusije bio je na realizaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o članstvu BiH u EU

Prvi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i Bosne i Hercegovine nakon što je BiH dobila status zemlje kandidatkinje za članstvo u EU, upriličen je danas, a razgovarano je o političkim i ekonomskim kriterijima.

Više
Vesti slike

ODRŽANA SJEDNICA VLADE RS: Usvojeno više akata

Vlada Republike Srpske usvojila je Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 01. januara 2023. godine do 31. marta 2023. godine.

Više
Vesti slike

ODLUKA O PROPISIVANJU MJERA NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA UTVRĐIVANJEM MAKSIMALNE VISINE MARŽI ZA POJEDINE OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I DRUGE PROIZVODE FBIH: Favoriziranje artikala i trgovaca, smatraju analitičari

Već ranije smo na Vijesti.ba pisali kako je Odluka o ograničavanju marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode, koju je donijela prethodna Vlada FBIH izgubila svaku logiku.

Više
Vesti slike

U 2022. GODINI NIJE BILO POMILOVANJA U RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u prošloj godini nije pomilovao nijedno osuđeno lice, rekla je generalni sekretar predsjednika Jelena Pajić Baštinac, obrazlažući u Narodnoj skupštini informaciju o odlukama o pomilovanju u 2022. godini.

Više
Vesti slike

PREDSTAVLJEN PROJEKAT „PRAVO I MEDIJI - ZAJEDNO U ZAŠTITI SLOBODE IZRAŽAVANJA“: Jedan od ciljeva je uputiti medije kako postupiti kad zaprime žalbu na neprofesionalno izvještavanje

Vijeće za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini, predstavilo je projekat „Pravo i mediji - Zajedno u zaštiti slobode izražavanja“, koji finansira UNESCO/Globalni fond za podršku medijima (Global Media Defence Fund).

Više
Vesti slike

OD DANAS JE NA SNAZI JEDINSTVENI TAG SISTEM NAPLATE PUTARINA U RS I FBIH

Javno preduzeće Autoputevi Republike Srpske i Autoceste FBiH potpisali su memorandum o uvezivanju sistema elektronske naplate putarine korištenjem TAG uređaja u oba entiteta.

Više
Vesti slike

SLOVENIJA OD DANAS NASTAVLJA POJEDINAČNE POSTUPKE PRIZNAVANJA DIPLOMA FAKULTETA BIH

Ministarstvo za visoko obrazovanje, nauku i inovacije i ENIC-NARIC centar Republike Slovenije informisali su da će Republika Slovenija, od danas nastaviti sa razmatranjem pojedinačnih zahtjeva za priznavanje diploma visokog obrazovanja iz Bosne i Hercegovine.

Više
Vesti slike

PROSJEČNA NETO PLATA U APRILU U FBIH 1.233, A BRUTO 1.913 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom za april 2023. godine u Federaciji BiH iznosila 1.233 KM i nominalno je niža za 2,5 posto, a realno za 2,4 posto , u odnosu na prethodni mjesec.

Više