Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH i zakon kojim se rokovi za postupanja u sudskim postupcima obustavljaju dok traje stanje nesreće. Nastavak sjednice 4. maja 2020. godine

Na vanrednoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta delegati su odobrili Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg federalnog budžeta u iznosu od 5,5 milijardi KM. Njega je ranije usvojio i Predstavnički dom.

Više

ZAKONI O PRAZNICIMA U FBIH I RS: Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada 1. i 2. maj 2020. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske ("Sl. Glasnik RS" br.43/2007) neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su: 01. i 02.05.2020. godine (petak i subota).

Više

ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA: Agencija za javne nabavke ukazuje da Zakon nije suspendovan za vrijeme pandemije koronavirusa u BiH

Iz Agencije za javne nabavke oglasili su se s reakcijom da se od proglašenja panemije koronavirusa u BiH, kontinuirano se u bh. medijima i javnosti, da li namjemo ili kao rezultat neznanja, provlače dvije netačne informacije.

Više

UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM U RS BIĆE UPUĆENE U SKUPŠTINSKU PROCEDURU

Uredbe sa zakonskom snagom, koje od proglašenja vanrednog stanja u Republici Srpskoj donosi predsjednica RS Željka Cvijanović, u skladu sa Ustavom upućuju se na potvrđivanje Narodnoj skupštini Srpske čim se republički parlament opet bude mogao sastati.

Više

BRČKO DISTRIKT: Od 4. maja 2020. godine ublažavanje mjera koje se odnose na ograničenje rada privrednih subjekata

Zapovjednik Kriznog stožera za zaštitu i spašavanje i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić priopćio je kako je Stožer donio niz mjera koje se odnose na ublažavanje ograničenja rada privrednih subjekata na području Distrikta.

Više

ZA PUTNIKE KOJI ULAZE U BIH PREKO PRELAZA U FBIH OBAVEZAN KARANTIN

Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH, dužni su da se jave u karantin Osnovne škole "Vuk Kradžić", gdje će biti pregledani, jasan je Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije.

Više

OMOGUĆENA ISPLATA NAJNIŽE PLATE SA DOPRINOSIMA RS

Vlada Republike Srpske (RS) prihvatila je zahtjev Privredne komore da se omogući isplata najniže plate sa doprinosima i radnicima u firmama koje su, usljed širenja virusa korona, radile smanjenim intenzitetom.

Više

U RS RELAKSIRANE MJERE ZA ODREĐENE PRIVREDNE SUBJEKTE I STARIJE OD 65 GODINA

Republički štab za vanredne situacije održao je 26. sjednicu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Više

POZIV ZA PRIJAVU PRAVNIH LICA I PREDUZETNIKE ZA DODJELU SREDSTAVA IZ FONDA SOLIDARNOSTI ZA OBNOVU REPUBLIKE SRPSKE ZA MJESEC APRIL: Aktivna aplikacija za prijavu, rok produžen do 8. maja 2020. godine

U sklopu aktivnosti Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske usaglašen je jedinstven pristup u načinu izrade spiskova pravnih lica i preduzetnika kojima je odlukama štabova za vanredne situacije zabranjeno obavljanje djelatnosti, koji su prestali sa radom kao posljedica djelovanja pandemije (izgubljeno tržište, nedostatak sirovina i slično) ili posluju sa smanjenim obimom.

Više

U RS POOŠTREN POLICIJSKI ČAS U VRIJEME PRAZNIKA RADA

Zabrana kretanja na teritoriji Republike Srpske trajaće od petka 1. maja u 12 sati do subote 2. maja u pet časova, saopštio je ministar poljoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić nakon sjednice Republičkog štaba.

Više

FEDERALNI ŠTAB CIVILNE ZAŠTITE: Za 1, 2. i 3. maj 2020. godine uvodi se policijski sat

Federalni štab Civilne zaštite zvanično je donio naredbu prema kojoj se za tri dana, 1.,2. i 3. maj, dakle za petak, subota i nedjelja, ponovo uvodi policijski sat.

Više