Zastava Srbije

ZA PUTNIKE KOJI ULAZE U BIH PREKO PRELAZA U FBIH OBAVEZAN KARANTIN

30.04.2020.


Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u gradu Bijeljina, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH, dužni su da se jave u karantin Osnovne škole "Vuk Kradžić", gdje će biti pregledani, jasan je Ratomir Draganić, načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije.

On navodi da je razlog za uvođenje mjere obaveznog prijavljivanja u karantin pri OŠ "Vuk Karadžić" odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. aprila, kojom je naredba o obaveznom karantinu ukinuta, odnosno zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

"Rješenja izdata od strane kantonalnih sanitarnih inspektora ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobijati od Inspektorata Republike Srpske, vršiti redovnu kontrolu lica koja su ušla u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji Federacije. Prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obaveznom javljanju u karatin u OŠ "Vuk Kradžić". Lica koja se ne jave dobrovoljno biće sprovedena u karantin od strane pripadnika Policijske uprave Bijeljina", pojasnio je Draganić.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 27.04.2020.

Naslov: Redakcija