Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojeno više prijedloga zakona

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) potvrdio je na 11. sjednici Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH kojom je Selmo Cikotić imenovan na poziciju ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojena srednjoročna strategija upravljanja dugom BIH do 2022.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojilo je Srednjoročnu strategiju upravljanja dugom Bosne i Hercegovine za period 2019 – 2022. godine u skladu sa Akcionim planom za provođenje Reformske agende na nivou Vijeća ministara BiH.

Više

VIJEĆE NARODA RS: Nema saglasnosti o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju, odluka na Ustavnom sudu

Peta sjednica Zajedničke komisije Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata održana je u srijedu, 22. jula 2020. godine.

Više

VLADA FBIH: Prijedlog zakona o advokaturi povučen iz parlamentarne procedure. Donijeta Uredba o sadržaju i načinu vođenja registra zaposlenih u organima državne službe u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na održanoj sjednici u Sarajevu, kojom je, po pismenom ovlaštenju premijera, predsjedavao zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, prihvatila mjesečni pregled naplate poreznih prihoda i doprinosa na teritoriji FBiH za juni i prvih šest mjeseci 2020. godine.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA RS: Zakonom definisati električni trotinet kao prevozno sredstvo

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković apelovao je na Ministarstvo unutrašnjih poslova da ne sankcioniše vozače električnih trotineta.

Više

PRIJEDLOG IZMJENE POSLOVNIKA DOMA NARODA PARLAMENTA BIH: Cilj izmjena je omogućavanje za online sjednice

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović je inicirao izmjenu Poslovnika s ciljem omogućavanja održavanja online sjednica. Predsjedavajući Nikola Špirić je uputio nalog Sekretarijatu da pripremi takvu izmjenu.

Više

POPIS POLJOPRIVREDE U BIH MOGUĆ I BEZ POSEBNOG ZAKONA

BiH je korak bliže prvom popisu poljoprivrede na svojoj teritoriji nakon šest decenija, a ka tome vodi novi načelni dogovor statističara da za taj posao nije potrebno usvajati poseban zakon, već utvrditi jedinstvenu metodologiju.

Više

RODITELJI U REPUBLICI SRPSKOJ TRAŽE 500 KM NAKNADE AKO SE NASTAVA PONOVO BUDE ODVIJALA ONLINE

Grupa roditelja u Republici Srpskoj pokrenula je peticiju kojom traži novčanu naknadu ukoliko se nastava u septembru nastavi odvijati online. Potpisnici peticije traže da im Vlada isplaćuje mjesečnu naknadu u iznosu od 500 KM po djetetu.

Više

JAVNI POZIV OPŠTINE ISTOČNO NOVO SARAJEVO ZA DODJELU NEPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PODRŠKU PRIVREDI

Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podršku privredi s ciljem ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, a iznos raspoloživih sredstva iznosi 120.000 KM.

Više