Zastava Srbije

JAVNI POZIV OPŠTINE ISTOČNO NOVO SARAJEVO ZA DODJELU NEPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PODRŠKU PRIVREDI

24.07.2020.


Opština Istočno Novo Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu nepovratnih novčanih sredstava za podršku privredi s ciljem ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih pandemijom virusa korona, a iznos raspoloživih sredstva iznosi 120.000 KM.

Specifični ciljevi programa su povratak na isti broj otvorenih privrednih subjekata kao i prije izbijanja krize, uticati na smanjenje troškova koji su opteretili privredne subjekte zbog proglašenja pandemije i uvođenja restriktivnih mjera.

Ciljevi su i podržati privredne subjekte u nabavci sredstava za otpočinjanje poslovanja kroz podršku za nabavku osnovnih i obrtnih sredstava, zatim omogućiti nastavak i povećanje investicione aktivnosti ili smanjiti njen pad, te poboljšanje narušenog privrednog ambijenta, navedeno je u javnom pozivu koji je objavljen na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

Raspodjela nepovratnih podsticajnih sredstava odnosi se na podršku za održavanje likvidnosti i nabavku opreme, izgradnju i adaptaciju objekata i druga ulaganja u osnovna sredstva u iznosu od 70.000 KM.

Za podršku za održavanje likvidnosti i nabavku obrtnih sredstava za preduzetničke djelatnosti predviđeno je 50.000 KM. Pojedinačni iznos pomoći po jednom privrednom subjektu je u maksimalnom iznosu do 1.500 KM.

Javni poziv je otvoren do 31. jula do 15.00 časova, a sve detalje o neophodnoj dokumentaciji za prijavu zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnoj stranici opštine Istočno Novo Sarajevo ili se informišu u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti ove lokalne zajednice putem telefona 057/ 340-836.


IZVOR: Vebsajt Nezavisne, 17.07.2020.

Naslov: Redakcija