Zastava Srbije

PRIJEDLOG IZMJENE POSLOVNIKA DOMA NARODA PARLAMENTA BIH: Cilj izmjena je omogućavanje za online sjednice

24.07.2020.


Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović je inicirao izmjenu Poslovnika s ciljem omogućavanja održavanja online sjednica. Predsjedavajući Nikola Špirić je uputio nalog Sekretarijatu da pripremi takvu izmjenu.

"Niko u BiH sa sigurnošću ne može znati kako će se razvijati epidemiološka situacija. Naše kolege iz Predstavničkog doma su već u poslovnik uvrstili izmjene i dopune, da u vanrednim okolnostima mogu održavati online sjednice. Smatram da ne postoji nijedan razlog da to ne uradimo i mi unutar Doma naroda", ukazao je Bećirović.

Niko od prisutnih delegata nije imao ništa protiv ove inicijative pa je predsjedavajući Nikola Špirić naložio Sekretarijatu da pripremi izmjenu poslovnika.

"Mislim da je dobar prijedlog da Zajedničke službe pripreme izmjenu poslovnika da se omogući online zasjedanje i da na narednoj sjednici usvojimo izmijenjen poslovnik. Do naredne sjednice neka sekretarijat to pripremi. Dobro bi bilo da nam to ne zatreba, ali ako zatreba, neka imamo pripremljen poslovnik i za to", dodao je Špirić.


IZVOR: Vebsajt Klix, 21.07.2020.

Naslov: Redakcija