Zastava Srbije

VLADA RS: Usvojen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 169. sjednici, u Banjaluci, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu, kojim se propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj. Izmjenama ovog zakona, obezbjeđuje se pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi i građanima Republike Srpske, a koji su u prethodnom periodu realizovani kao mjera Kompenzacionog fonda.

Više

VLADA FBIH: Usvojena Strategija upravljanja dugom 2022 - 2024. godina

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila izvještaj Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta o dodijeljenoj finansijskoj pomoći i ostvarenim efektima Uredbe o mjerama finansijske pomoći obrtima i ostalim samostalnim djelatnostima u Federaciji BiH s ciljem ublažavanja negativnih posljedica pandemije COVID-19.

Više

NACRTI ZAKONA O OSNOVNOM I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU RS: Predviđeno više izmjena s ciljem poboljšanja rada ovih ustanova, vrednovanje kvaliteta rada škola i definisanja standarda rada za sve nastavničke profesije

U Istočnom Sarajevu je održana, druga po redu javna rasprava o nacrtima zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU NOVE CIJENE RADA ZA ZAPOSLENE U PRAVOSUDNIM INSTITUCIJAMA U RS: Nova cijena rada iznosi 110,00 KM

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović i predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović potpisali su, u Banjoj Luci, odluku o utvrđivanju nove cijene rada za zaposlene u pravosudnim institucijama, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske.

Više

ZAPOSLENIMA U PROSVJETI U RS POVEĆANA CIJENA RADA NA 110 KM

Odluku o povećanju cijene rada za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture sa 100 KM na 110 KM je u ime ministara za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje i informaciono društvo potpisala njegov savjetnik Željana Jovičić, predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Srpske Dragan Gnjatić i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Više

AGENCIJA ZA STATISTIKU BIH: Industrija i turizam u BiH bilježe rast

Prema objavljenim izvještajima Agencije za statistiku BiH, promet industrije u BiH ostvaruje rast na domaćem i stalnom tržištu a čini se i kako se sektor turizma oporavlja u odnosu na 2021. godinu.

Više