Zastava Srbije

ODLUKA O UTVRĐIVANJU NOVE CIJENE RADA ZA ZAPOSLENE U PRAVOSUDNIM INSTITUCIJAMA U RS: Nova cijena rada iznosi 110,00 KM

13.05.2022.


Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović i predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović potpisali su, u Banjoj Luci, odluku o utvrđivanju nove cijene rada za zaposlene u pravosudnim institucijama, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske.

Ovom odlukom se povećava cijena rada za zaposlene na koje se primjenjuje Zakon o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske i utvrđuje nova cijena rada u iznosu od 110,00 KM.

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović je naveo da će se cijena rada iz odluke primjenjivati za obračun plata od maja ove godine.

"Zadovoljan sam što smo uspjeli da se dogovorimo i nadam se da ćemo do kraja ove godine uspjeti da dodatno povećamo plate u pravosuđu", izjavio je ministar Kasipović.

On je napomenuo da je spreman da razgovara i o toplom obroku i isplati regresa za zaposlene u pravosuđu.

Predsjednik Sindikata pravosuđa Siniša Petrović je izrazio zadovoljstvo potpisanom odlukom te naglasio da je važno da materijalni status zaposlenih u pravosuđu bude poboljšan.

"Ostaje otvoreno pitanje koje se odnosi na topli obrok i isplatu regresa i nadam se da će što prije biti riješeno. Očekujem da ćemo o ovim pitanjima uspjeti da se dogovorimo", rekao je Petrović.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo pravde RS, 10.05.2022.

Naslov: Redakcija