Zastava Srbije

NACRTI ZAKONA O OSNOVNOM I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU RS: Predviđeno više izmjena s ciljem poboljšanja rada ovih ustanova, vrednovanje kvaliteta rada škola i definisanja standarda rada za sve nastavničke profesije

13.05.2022.


U Istočnom Sarajevu je održana, druga po redu javna rasprava o nacrtima zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj.

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović izjavila je da se ovim nacrtima definiše drugačije način stručnog usavršavanja vaspitno-obrazovnih radnika.

Ona je rekla da je predviđeno više izmjena s ciljem poboljšanja rada ovih ustanova, vrednovanje kvaliteta rada škola i definisanja standarda rada za sve nastavničke profesije.

 “U ovom nacrtu izmjene se odnose na vrednovanje kvaliteta rada predškolskih ustanova, novine se odnose i na standarde vaspitača i stručnih saradnika, kao i na formiranje savjeta za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje”, rekla je pomoćnik ministra Nataša Cvijanović.

Projekat “EU za civilno društvo” finansiran od strane Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini realizuje javne konsultacije civilnog društva i predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske sa ciljem pribavljanja mišljenja i unapređenja budućih propisa iz sfere predškolskog i osnovnog vaspitanja i obrazovanja.

Uključivanjem najšire javnosti doprinosimo kreiranju propisa u skladu sa potrebama građana što je i cilj svake javne politike”, izjavila je PR menadžer projekta “EU za civilno društvo” Sanja Klisura.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske već je organizovalo javnu raspravu u Banjaluci, a narednih dana će se održati i u Bijeljini, nakon čega ovi zakoni idu u Narodnu skupštinu Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo prosvjete i kulture RS, 11.05.2022.

Naslov: Redakcija