Zastava Srbije

VLADA RS: Donijeta Uredba o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 116. sjednicu, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Više

VLADA FBIH: Izmijenjena Odluka o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena

Vlada Federacije BiH se, na sjednici u Mostaru, upoznala sa informacijom o realizovanim aktivnostima, planiranim mjerama i određenim makroekonomskim indikatorima.

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU: Policijski službenici Tuzlanskog kantona imaju veća ovlašćenja za kažnjavanje onih koji ne budu poštovali higijensko-epidemiološke mjere, a novčane kazne za građane su od 100 do 500 KM

Na području Tuzlanskog kantona stupile su na snagu odredbe Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru ("Sl. novine Tuzlanskog kantona", br. 5/2021), na osnovu kojih policijski službenici imaju veća ovlašćenja za kažnjavanje onih koji ne budu poštovali higijensko-epidemiološke mjere, a novčane kazne za građane su od 100 do 500 KM.

Više

PRAVILNIK O USLOVIMA ZA IZVOĐENjE LETAČKIH OPERACIJA DRONOVIMA: Pravilnik se primjenjuje na dronove čija je težina do 25 kilograma

Pravilnik o uslovima za izvođenje letačkih operacija dronovima ("Sl. glasnik BiH", br. 51/2020 - dalje: Pravilnik) primjenjuje se na dronove čija je maksimalna težina od 249 grama do 25 kilograma, a ne primjenjuje se na dronove koji se koriste za potrebe policije, vojske, carine, službe traganja i spasavanja i drugih sličnih institucija, rečeno je u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Nisu prihvaćene ponude na aukciji trezorskih zapisa

Ministarstvo finansija Republike Srpske na aukciji trezorskih zapisa nije prihvatilo ponude investitora zbog visoke cijene ovih hartija od vrijednosti. Iako su ponude dostigle iznos od 25,8 miliona KM, Ministarstvo finansija Republike Srpske je, procijenivši stanje na aukciji, odlučilo da ih ne prihvati.

Više

UDRUŽENJE BANAKA BIH: Hitno deblokirati rad Komisije za vrijednosne papire FBiH

Udruženje banka Bosne i Hercegovine (UBBiH) zatražilo je od vlasti Federacije BiH deblokadu rada Komisije za vrijednosne papire FBiH, te pozvalo da se hitno pristupi imenovanju članova komisije.

Više

PLAN POMOĆI PRIVREDNICIMA I ONIMA KOJI SU OSTALI BEZ POSLA U KS

Predsjednik Komisije za pripremu Programa mjera podrške privredi u Kantonu Sarajevo Muamer Halilbašić je obrazložio kako je zamišljeno da kantonalna vlast pomogne privrednicima i nezaposlenim osobama, saopćili su iz Vlade KS.

Više