Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Rebalans Budžeta za 2021. godinu, sedam zakona i pet nacrta zakona. Nastavak sjednice 5. oktobra 2021. godine

Narodna skupština Republike Srpske je na 18. redovnoj sjednici usvojila Rebalans Budžeta Republike Srpske za 2021. godinu i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2021. godinu.

Više

VLADA FBIH: Prihvaćena inicijativa za dopunu Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivu naseljenih mjesta u određenim općinama

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog minitarstva kulture i sporta, donijela 32 odluke o nagradama sportistima, trenerima, sportskim savezima i klubovima za ostvarene vrhunske sportske rezultate, u ukupnom iznosu od 268.500 konvertibilnih maraka.

Više

VLADA RS: Usvojena Strategija razvoja poljoprivrede i ruralnih područja RS za period 2021 - 2027. godina

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 139. sjednici, u Banjaluci, Strategiju razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Republike Srpske za period 2021 - 2027. godina koja je usklađena sa novodonesenim Zakonom o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 63/2021).

Više

ZAKON O ZAŠTITI OD UZNEMIRAVANJA NA RADU: Regulisan način za dokazivanje mobinga

Zakonom o zaštiti od uznemiravanja na radu regulisan je način za dokazivanje mobinga, odnosno propisani su mehanizmi zaštite, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović u Narodnoj skupštini Srpske.

Više

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI: Vlada RS će uvažiti sve primjedbe na Nacrt zakona

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada razmotriti i uvažiti sve primjedbe narodnih poslanika na Nacrt zakona o fiskalizaciji do izrade konačnog prijedloga ovog zakonskog rješenja.

Više

NACRT ZAKONA O OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE: Nacrtom zakona izvršena je podjela postrojenja na mala i utvrđene vrste podsticaja koje mogu ostvariti

Nacrtom zakona o obnovljivim izvorima energije uređuje se oblast planiranja i podsticanja proizvodnje i potrošnje električne energije u postrojenjima koja koriste obnovljive izvore energije, rekao je ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Više

NEOPHODNO UNAPRJEĐENJE PDV SISTEMA U BIH

U statičnom javnom aparatu kakav je naš, PDV sistem jedan je od onih koji se najmanje mijenjaju. I pored brojnih zahtjeva i incijativa za njegovu promjenu, od njegovog uspostavljanja 2005. godine sistem je ostao skoro nepromijenjen.

Više