Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O FISKALIZACIJI: Vlada RS će uvažiti sve primjedbe na Nacrt zakona

01.10.2021.


Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će Vlada razmotriti i uvažiti sve primjedbe narodnih poslanika na Nacrt zakona o fiskalizaciji do izrade konačnog prijedloga ovog zakonskog rješenja.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o fiskalizaciji, Višković je rekao da će Nacrt zakona biti upućen u javnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Višković je podsjetio da se Vlada u mjerama Ekonomske politike opredijelila da ide u novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj.

- Pojedini privrednici se žale u smislu nelojalne konkurencije i nelojalnog poslovanja, iz tog razloga se Vlada odlučila da se ide u novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj - istakao je Višković i pozdravio "čestite i prave privredne subjekte koji pune budžet i ulažu napore u pravcu razvoja i opstanka Srpske".

On je dodao da se do danas nije smirila priča o Zakonu o igrama na sreću("Sl. glasnik RS", br. 22/2019 i 131/2020), ističući da je zbog tok akta Vlada satanizovana.

- Do donošenja zakona prihodi od igara na sreću su bili u budžetu ispod 24 miliona KM na godišnjem nivou, a sa njegovim donošenjem prihodi iznose 75 miliona KM. Mislim da ima još prostora za poboljšanje prihoda u tom dijelu - istakao je Višković.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 29.09.2021.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija