Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen veći broj prijedloga zakona

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojio je na 28. sjednici u drugom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen veći broj prijedloga zakona

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zastupnici su razmatrali i usvojili Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom koji je Vlada FBiH uputila po skraćenom postupku u parlamentarnu proceduru.

Više

VLADA RS: Donijete Odluka o vanrednom usklađivanju opšteg boda i penzija i Odluka o određivanju iznosa najniže penzije

Vlada Republike Srpske na, 167. sjednici, donijela je odluku o hitnoj finansijskoj pomoći za opštinu Ljubinje, kako bi se što prije normalizovao život u ovoj lokalnoj zajednici poslije nedavnog zemljotresa.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA: Neradni dani u FBiH tokom prvomajskih praznika su 1, 2. i 3. maj 2022. godine

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o praznicima Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ("Sl. list SFRJ" br. 6/1973), koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona koji se u Bosni i Hercegovini primjenjuju kao republički zakoni ("Sl. list RBiH", br. 2/1992), odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom ("Sl. list RBiH", br. 13/1994), primjenjuje kao federalni zakon, određeno da je Prvi maj/svibanj međunarodni praznik rada i da se obilježava dva dana (1. i 2. maja/svibnja).

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Predškolske ustanove će primjenjivati inovirani Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Više