Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Predškolske ustanove će primjenjivati inovirani Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja

29.04.2022.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Nacrtom zakona definisano je da će predškolske ustanove primjenjivati inovirani Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja s obzirom na proces reforme obrazovanja u ovoj oblasti, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Obrazlažući ovaj akt u Skupštini, Trivićeva je rekla da je tekst ovog zakona usaglašen i sa drugim aktima u RS, a otklonjene su i nejasnoće uočene u primjeni Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Ona je precizirala da je u RS 43 javne ustanove predškolskog vaspitanja, te 75 privatnih.

Trivićeva je dodala da je i dalje cilj povećanje obuhvata predškolskim obrazovanjem, kao i povećanje njegovog kvaliteta.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt BHRT, 26.04.2022.

Naslov: Redakcija