Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Uredbe sa zakonskom snagom koje je donijela Predsjednik Republike Srpske u toku 2020. godine za vrijeme vanrednog stanja usljed pandemije izazvane korona virusom, u skladu su sa Ustavom

23. juna 2021. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i sedamdeseta sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću

Vijeće ministara BiH je većinom glasova i uz određene korekcije, na prijedlog Ministarstva pravde BiH, utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudbenom i tužiteljskom vijeću (VSTV) BiH, koji će uputiti Parlamentarnoj skupštini BiH za razmatranje po skraćenoj zakonodavnoj proceduri.

Više

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom rezervnom fondu RS

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 127. sjednici, u Banjaluci, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom rezervnom fondu Republike Srpske.

Više