Zastava Srbije

GRUPA POSLANIKA PREDSTAVILA PRIJEDLOG AMANDMANA NA USTAV BIH

U Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) je predstavljen Prijedlog Amandmana na Ustav BiH, kojeg su krajem septembra 2021. godine u parlamentarnu proceduru uputili poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Predrag Kojović, Damir Arnaut i Mirjana Marinković - Lepić.

Više

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 25. februara 2022. godine 9. vanredna sjednica - Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Zakazana 9. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za petak, 25. februara 2022. godine

Više

VLADA FBIH: Usvojene novopredložene naredbe i preporuke Kriznog štaba FMZ-a

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 21.2.2022. godine, te naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, koje su donesene s rokom važenja od 14 dana računajući od 24.2.2022. godine, kao dana početka njihove primjene.

Više

VLADA RS: Usvojen veći broj informacija

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 158. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o stanju u oblasti industrije u 2021. godine koja sadrži opšti pregled stanja i osnovne makroekonomske pokazatelje i pokazatelje poslovanja industrije sa akcentom na prerađivačku industriju i njene sektore iz resorne nadležnosti Ministarstva privrede i preduzetništva, a to su metalna i elektro industrija, drvna industrija i industrija tekstila, kože i obuće. Ukupna industrijska proizvodnja u periodu januar-decembar 2021. godine bilježi rast od 12,1 % u odnosu na isti period 2020. godine i to područje vađenje ruda i kamena (rast od 2,0 %), prerađivačka industrija (rast od 11,5 %), proizvodnja i snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (rast od 16,7 %).

Više

PRIJEDOZI IZMJENA I DOPUNA ZAKONA IZ OBLASTI ZAŠTITE PRAVA BRANITELJSKIH POPULACIJA: Povećavaju se naknade za lične i porodične invalidnine

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je utvrdila izmjene i dopune seta boračkih zakona FBiH, s ciljem poboljšanja položaja i materijalnog statusa branitelja i članova njihovih porodica. Prijedlozi izmjena upućeni su u Parlament FBiH po skraćenom postupku.

Više

NACRT ZAKONA O ODGOJU I OBRAZOVANJU U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI: Svi učenici u Sarajevu bi trebali dobiti besplatan prijevoz

Vlada Kantona Sarajevo je utvrdila Nacrt zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi te je obrazložila šta će biti novo u obrazovanju ako se ovaj zakon usvoji.

Više

PRIJEDLOG UREDBE O IZMJENAMA I DOPUNAMA UREDBE O POSTUPKU DODJELE PODSTICAJA ZA DIREKTNA ULAGANJA: Rok za sugestije 2. mart 2022. godine

U skladu sa tačkom 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS", br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo privrede i preduzetništva, a u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja.

Više