Zastava Srbije

SUD BIH: Radno vrijeme Suda do 18. maja od 9.00 do 14.30 sati, a od 18. maja od 8.00 do 16.00

Radno vrijeme Suda BiH do 18. maja bit će od 9.00 do 14.30 sati, a od 18. maja od 8.00 do 16.00, potvrdio je predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Više

VLADA FBIH: Vlada se upoznala sa informacijom o efektima propisivanja mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem marži u veleprodaji i maloprodaji naftnih derivata

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, Fahrudina Solaka preventivno suspendovala s dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite, do okončanja aktivnosti pokrenutih u vezi s procesom javnih nabavki.

Više

ZAKON O UBLAŽAVANJU NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLJEDICA FBIH: Zakon će prestati da važi istekom 60 dana od dana proglašenja prestanka stanja nesreće

Federalni Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica ili kako se često skraćeno naziva korona-zakon na snazi je od 8. maja 2020. godine.

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Usvojeni rebalans budžeta i Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama

Zastupnici Skupštine KS su usvojili rebalans budžeta od milijardu i 100 miliona KM, tačnije 1.114.597.584 KM.

Više

KOMERCIJALNO TESTIRANJE NA KORONAVIRUS U RS KOŠTA 200 KM

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske uveo je komercijalnu uslugu laboratorijske dijagnostike na virus SARS CoV-2 koji košta 200 KM.

Više

AKCIONI PLAN ZA PROVEDBU PRIORITETA IZ MIŠLJENJA EVROPSKE KOMISIJE DO SREDINE JUNA

Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija predsjedavao je 4. sjednicom Kolegija za evropske integracije, koja je održana u Sarajevu.

Više

PREPORUKA TURISTIČKIM AGENCIJAMA U RS ZA UPLAĆENA PUTOVANJA: Turističke agencije da ponude potrošaču zamjensko putovanje za nerealizovano turističko putovanje koje je u cijelosti ili djelimično uplaćeno zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije u tekućoj godini

Turističkim agencijama u Republici Srpskoj, zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, preporučeno je da ponude zamjenska putovanja ili izvrše povrat novca za putovanje koje nije realizovano zbog pandemije izazvane virusom korona.

Više