Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Provjerava se korišćenje sistema za upravljanje predmetima

Čelnici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH odlučili su provjeriti medijske navode o neodgovarajućem načinu korištenja sistema za automatsko upravljanje predmetima u sudovima i tužilaštvima.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o pravilima disciplinskog postupka za disciplinsku odgovornost državnih službenika u organima državne službe u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je, na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava Kapitalnog transfera neprofitnim organizacijama, namijenjenih ustanovama za zbrinjavanje kojima je osnivač Parlament Federacije BiH, u iznosu od 3.000.000 KM.

Više

ZAKON O SUKOBU INTERESA U INSTITUCIJAMA VLASTI BIH: Transparency International ukazuje da je neophodno suštinsku unaprjeđenje Zakona

Transparency International u Bosni i Hercegovini pozvao je Ministarstvo pravde BiH da suštinski unaprijedi Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine ("Sl. glasnik BiH", br. 13/2002, 14/2003 - ispr, 16/2002, 14/2003 - ispr, 12/2004, 63/2008, 18/2012, 87/2013 i 41/2016) jer je Venecijanska komisija potvrdila sve nedostatke na koje je ta organizacija ukazala u februaru.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: U pripremi brze kontrole poslovanja kod poreznih obveznika koji zapošljavaju manje od dva zaposlenika, a u obavezi su da, zbog radnog vremena i vrste djelatnosti koju obavljaju, zapošljavaju veći broj radnika

Iz Porezne uprave FBiH saopćeno je da će u narednom periodu ova uprava provoditi brze kontrole poslovanja kod poreznih obveznika koji zapošljavaju manje od dva zaposlenika, a u obavezi su da, zbog radnog vremena i vrste djelatnosti koju obavljaju, zapošljavaju veći broj radnika. Ovim kontrolama bit će obuhvaćeni i porezni obveznici koji posluju s gubitkom.

Više

NACRT ZAKONA O DRUŠTVENOM PREDUZETNIŠTVU: Usvajanje Zakona očekuje se do kraja 2021. godine

Zakon o društvenom preduzetništvu značajan za rad udruženja osoba s invaliditetom

Više

NACRT ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU KS: Ekonomski fakultet u Sarajevu iznio niz primjedbi na Nacrt zakona

Ekonomski fakultet u Sarajevu obavještava javnost da je na održanoj sjednici, Vijeće fakulteta otvorilo proces formulisanja primjedbi na Nacrt zakona o visokom obrazovanju.

Više