Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O DRUŠTVENOM PREDUZETNIŠTVU: Usvajanje Zakona očekuje se do kraja 2021. godine

09.07.2021.


Zakon o društvenom preduzetništvu značajan za rad udruženja osoba s invaliditetom

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević izjavio je da je izuzetno značajan rad Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima u skladu sa društvenim preduzetništvom što je definisano Nacrtom zakona o društvenom preduzetništvu.

"Nacrtom zakona o društvenom preduzetništvu prvi put je pravno regulisana ova oblast u Republici Srpskoj. Ovo udruženje može ostvariti status društvenog preduzeća, jer se njegovi članovi bave izradom didaktičkog materijala", rekao je Petričević novinarima u Banjaluci nakon što je posjetio Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima.

On kaže da bi prijedlog navedenog zakona trebalo da bude usvojen do kraja ove godine.

Koordinator Centra za dnevno zbrinjavanje lica sa intelektualim invaliditetom Gordana Ilić rekla je da ova centar ima 20 korisnika koji izrađuju ekološki didatktički materijal koji je neophodan u obrazovnim ustanovama.

"Veoma je značajno što je oblast društvenog preduzetništva zakonski regulisana. Idemo u dobrom pravcu i vjerujem da ćemo za nekoliko godina u ovoj oblasti biti na nivou evropskih zemalja", kaže Ilićeva.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo privrede i preduzetništva, 5.07.2021.

Naslov: Redakcija