Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Neustavne pojedine odredbe podzakonskih akata

30. septembra 2020. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i šezdeset i prva sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o raspodjeli 14.474.000,00 KM iz budžeta institucija BiH namijenjenih za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom Covida-19

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o raspodjeli 14.474.000,00 KM iz budžeta institucija BiH namijenjenih za saniranje ekonomskih šteta uzrokovanih pandemijom Covida-19, a koji će biti usmjereni za zdravstveni sektor u BiH.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeni Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o poljoprivrednim savjetodavnim službama i o registraciji poslovnih subjekata

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Federaciji BiH.

Više

VLADA RS: Usvojena Informacija o potrebi uvođenja novog sistema fiskalizacije

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 90. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o potrebi uvođenja novog sistema fiskalizacije u Republici Srpskoj.

Više

NACRT ZAKONA O SUKOBU INTERESA: Nacrt zakona već tri godine u parlamentarnoj proceduri

I sami članovi komisije koja odlučuje o tome ko je u sukobu interesa su u sukobu interesa, jer uglavnom odlučuju o sudbini svojih stranačkih kolega.

Više

SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE U RS: Prioritet su suzbijanje rada na crno i nelojalne konkurencije

Poreska uprava Republike Srpske i Unija udruženja poslodavaca RS moraju biti aktivni partneri u suzbijanju sive ekonomije, tako da nastavak još jače saradnje u narednom periodu treba da bude prioritet posebno kada je u pitanju suzbijanje rada na crno i nelojalne konkurencije.

Više

PRAVO NA POVRAT PDV-A ZA GRAĐANE BIH KOJI KUPE AUTO U NJEMAČKOJ

Zbog manjeg pada cijena polovnih vozila u Njemačkoj i disciplinovanih njemačkih vozača koji vode računa o održavanju, a automobile voze po dobrim putevima, najveći broj građana BiH želi svoj polovni automobil uvesti iz te zemlje.

Više