Zastava Srbije

SKUPŠTINA KS: Usvojeni zakoni o prevenciji i suzbijanju korupcije i o visokom obrazovanju

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije u KS-u, kojim se propisuju obaveze nosioca javnih funkcija u KS, ali i zaštita prijavitelja korupcije.

Više

ODLUKA O UTVRĐIVANJU RADNIH MJESTA UPOSLENIKA U KAZNENO-POPRAVNIM ZAVODIMA U FBIH: Izjednačena prava uposlenicima KPZ-a iz oblasti PIO-a sa sudskom i policijom FUP-a

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, donijela odluku kojom su utvrđena radna mjesta uposlenika u kazneno-popravnim zavodima u Federaciji BiH na kojima se uposlenici u pravima iz zdravstvenog, penzijskog i invalidskog osiguranja izjednačavaju sa sudskom i policijom Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Više

PRIJEDLOG STRATEGIJE ZAŠTITE OKOLIŠA 2022-2032. GODINA: Prijedlog upućen u parlamentarnu proceduru

Na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada Federacije BiH je na sjednici u Mostaru u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog strategije zaštite okoliša 2022-2032. godina.

Više

MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS: Sve spremno za početak školske 2022/23. godine

“Nastava u školskoj 2022/23. godini počeće u četvrtak, 1. septembra, u osnovnim i srednjim školama za oko 85.000 osnovaca i oko 36.000 srednjoškolaca”, rekla je ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić na konferenciji za novinare upriličenoj povodom početka nove školske godine.

Više