Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti

Narodna skupština Republike Srpske večeras je na Petoj posebnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojila četiri zakona:

Više

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO: Donijeta Odluka o privremenom finansiranju za period 1. januara do 31. marta 2023. godine

Skupština Kantona Sarajevo donijela je, na svojoj Prvoj radnoj sjednici, Odluku o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period 1. januara do 31. marta naredne godine.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Nacrt zakona o informacionoj sigurnosti FBiH

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, utvrdila Nacrt zakona o informacionoj sigurnosti FBiH, te ga uputila u parlamentarnu proceduru. Ovim zakonom prvi put se reguliše oblast informacione, odnosno cyber sigurnosti u Federaciji BiH.

Više

VLADA RS: Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 2. sjednici, u Banjaluci, Izvještaj o radu Kompenzacionog fonda za prvih devet mjeseci ove godine, u kojem se navodi da je ovaj fond u navedenom periodu odobrio 57 mjera pomoći u ukupnom iznosu od 84,07 miliona KM, s ciljem ublažavanje posljedica pandemije korona virusa i interventnih nabavki.

Više

VLADA HERCEGOVAČKO-NERETVANSKOG KANTONA: Usvojen Prijedlog budžeta HNK za 2023. godinu

Nakon više čitanja na Vladi i prošlosedmičnom usvajanju Nacrta budžeta na Skupštini, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je utvrdila i usvojila konačan tekst Prijedloga budžeta HNK za 2023. godinu u iznosu od 328.143.830 KM.

Više

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Neradni dani u Srpskoj za Novu godinu su 1. i 2. januar 2023. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

Više

SAVEZ SINDIKATA RS: Utvrditi novi iznos najniže plate za 2023. godinu

Savez sindikata Republike Srpske traži da se utvrdi novi iznos najniže plate za 2023. godinu. Sindikat navodi da su plate u javnom sektoru tokom godine povećane nekoliko puta, u čemu je i Savez sindikata učestvovao, ali da nije povećan iznos najniže plate.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Obveznici da isplate svoje obaveze iz 2022. godine

Porezna uprava FBiH podsjeća sve porezne obveznike da bi do kraja 2022. godine trebali da izvrše plaćanje svojih dospjelih poreznih obaveza i da 2023. godinu počnu bez poreznih obaveza.

Više