Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 29. marta 2021. godine nove epidemiološke mjere

Republički štab za vanredne situacije održao je 76. sjednicu na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Više

ZAKON O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA I MEDIJIMA: EK pozvala BiH na usvajanje Zakona

Provedba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i preporuke Evropske komisije u oblastima obrazovanja i obuke, informaciono društvo i mediji, istraživanje i inovacije, te zapošljavanje i socijalna politika bile su teme petog sastanka Pododbora za inovacije, informaciono društvo i socijalnu politiku između Evropske unije i Bosne i Hercegovine.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O STICANJU STATUSA SAMOSTALNOG UMJETNIKA I STRUČNJAKA U KULTURI: Lica koja na osnovu opštih i posebnih uslova steknu status samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi stiču prava obaveznih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezaposlenosti i dječije zaštite

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o sticanju statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi kojim su propisani uslovi i način sticanja statusa samostalnog umjetnika i samostalnog stručnjaka u kulturi, njihova prava i obaveze, vođenje evidencije, obezbjeđivanje sredstava te druga pitanja koja su značajna za ovu kategoriju.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRŽIŠTU HARTIJA OD VRIJEDNOSTI: Osnovne izmjene tiču se proširenja izuzeća od obaveze izrade prospekta na primarnom tržištu u uslovima kada privredni subjekti na tržištu kapitala prikupljaju finansijska sredstva za finansiranje poslovnih aktivnosti

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, s ciljem da tržište kapitala bude pristupačnije za neke od emitenata, izjavila je pomoćnik ministra finansija Snježana Rudić.

Više

MINIMALAC I DOPRINOSI ZA SVE KOJIMA JE ZABRANJEN RAD U SRPSKOJ

Privrednicima kojima je zbog pandemije onemogućen rad prema odluci Republičkog štaba biće isplaćena minimalna plata, porezi i doprinosi za period u kojem ne budu radili.

Više