Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 29. marta 2021. godine nove epidemiološke mjere

29.03.2021.


Republički štab za vanredne situacije održao je 76. sjednicu na kojoj je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Ovaj zaključak stupa na snagu 29.03.2021. godine.

Tek stupanjem na snagu ovog zaključka prestaje da važi Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, donesen 21.03.2021. godine.

U skladu sa ovim Zaključkom, produžava se obustava vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola, univerziteta i ustanova za obrazovanje odraslih u Republici Srpskoj, uz obavezu organizovanja nastave na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, i za period od 29.03. do 05.04.2021. godine.

Prema Zaključku od 29.03. do 05.04.2021. godine u periodu od 06:00 do 22:00 časova dozvoljava se vršenje usluge dostave hrane i pića kao i šalterska prodaja hrane i pića bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred ugostiteljskog objekta.

Takođe, od 29.03. do 05.04.2021. godine, u autobusima kojim se obavlja prevoz lica u drumskom saobraćaju, broj lica koja se prevoze ne može biti veći od broja registrovanih mjesta za sjedenje.

Republički štab za vanredne situacije na 76. sjednici donio je Zaključak o raspodjeli respiratora i zaštitnih maski iz donacije Vlade Republike Srbije.

Republički štab za vanredne situacije se usvojio je Informaciju o raspodjeli respiratora i zaštitnih maski iz donacije Vlade Republike Srbije, te odobrio raspodjelu donacije 35 respiratora i 10.000 zaštitnih maski koje donira Vlada Republike Srbije Republici Srpskoj.

Prema ovom Zaključku, zadužen je JZU Univerzitetski klinički centar Republike Srpske da, u saradnji sa Zavodom za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", a u cilju realizacije aktivnosti proširenja kapaciteta za zbrinjavanje i rehabilitaciju post kovid pacijenata u Slatini, obezbijedi potreban broj respiratora i stručnu podršku.

Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Za realizaciju ovog Zaključka zadužen je Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Republički štaba za vanredne situacije donio je odluku da od ponedjeljka 29.03.2021. godine dozvoli obavljanje uslužnih i zanatskih djelatnosti čije obavljanje zahtijeva neposredan kontakt sa korisnicima (frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje i djelatnosti za njegu i održavanje tijela).


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 26.03.2021.

Naslov: Redakcija