Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRŽIŠTU HARTIJA OD VRIJEDNOSTI: Osnovne izmjene tiču se proširenja izuzeća od obaveze izrade prospekta na primarnom tržištu u uslovima kada privredni subjekti na tržištu kapitala prikupljaju finansijska sredstva za finansiranje poslovnih aktivnosti

29.03.2021.


Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, s ciljem da tržište kapitala bude pristupačnije za neke od emitenata, izjavila je pomoćnik ministra finansija Snježana Rudić.

"Osnovne izmjene tiču se proširenja izuzeća od obaveze izrade prospekta na primarnom tržištu u uslovima kada privredni subjekti na tržištu kapitala prikupljaju finansijska sredstva za finansiranje poslovnih aktivnosti", rekla je Rudićeva.

Ona je istakla da su izuzeća proširena za emisije koje u ukupnom iznosu nisu više od milion KM i koje imaju najviše 10 pravih ili fizičkih lica investitora, rezidenata BiH.

Rudićeva je navela da je Vlada Republike Srpske usvojila uredbu o otvaranju deviznih računa u inostranstvu kojim je pojednostavljena procedura njihovog otvaranja.

"Riječ je o potrebi vođenja računa za lične i poslovne potrebe u skladu sa propisima kojima se uređuje spoljnotrgovinsko poslovanje", rekla je Rudićeva.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 25.03.2021.

Naslov: Redakcija