Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 30. decembra 2020. godine 8. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Zakazana je 8. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za srijedu, 30. decembar 2020. godine u 12 sati.

Više

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 12. januara 2021. godine 14. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Nikola Špirić sazvao je 14. sjednicu Doma naroda za utorak, 12. januar 2021. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

ZAKON O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Inicijativa za uvođenje oslobađanja od plaćanja PDV-a na uvoz električnih automobila

Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske uputilo je Upravi za indirektno oporezivanje BiH inicijativu za izmjenu Zakona o porezu na dodatu vrijednost ("Sl. glasnik BiH", br. 9/2005, 35/2005, 100/2008 i 33/2017) u dijelu koji se odnosi na oporezivanje novih motornih vozila.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O PROVOĐENJU ODLUKA SUDOVA: Organi vlasti FBiH kojima su dostavljene odluke dužni su ih provoditi u skladu sa Ustavom FBiH i nadležnostima propisanim ovim zakonom. Propisano je da su ih dužni izvršavati brzo i efikasno uz poštovanje zadatih rokova i da podliježu odgovornosti u slučaju njihovog neizvršenja

Vlada FBiH je utvrdila Prijedlog zakona o provođenju odluka sudova kojim se uređuje provođenje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine za čije je izvršenje nadležna Vlada Federacije BiH, odluka Ustavnog suda Federacije BiH i odluka Evropskog suda za ljudska prava za čije izvršenje su nadležne institucije Federacije BiH, te druga pitanja vezana za izvršenje tih odluka.

Više