Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 31. oktobra 2023. godine 3. vanredna sjednica – Razmatranje Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu

Zakazana 3. vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za utorak, 31. oktobar 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Odobren Prijedlog rebalansa budžeta za 2023. godinu

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH odobrio je na sjednici Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta Federacije Bosne i Hercegovine. Federalna vlada predložila je Parlamentu da rebalansirani ovogodišnji budžet FBiH iznosi ukupno 6.937.563.355 KM, što je za 211,7 miliona KM ili 3,1 posto više u odnosu na sadašnji.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Izabran guverner Bosne i Hercegovine u Svjetskoj banci

Vijeće ministara BiH usvojilo je Analizu vanjskotrgovinske razmjene Bosne i Hercegovine za period I. - VI. 2023. godine, koju je pripremilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju

Vlada Republike Srpske usvojila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju kojim je predloženo prolongiranje utvrđenih rokova slobodnog određivanja cijena /premija/ osiguranja od autoodgovornosti do kraja 2026. godine, tzv. liberalizacije u oblasti autoosiguranja.

Više