Zastava Srbije
Vijesti na današnji dan

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 29. jula 2021. godine 12. redovna sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Zakazana 12. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za četvrtak 29. juli 2021. godine u 12 sati.

Više

VLADA RS: Usvojen veći broj informacija

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 131. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2021/2022. godinu.

Više

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONA BIH: Kažnjivo negiranje genocida

Nakon dvanaest godina izražavanja zabrinutosti i izbjegavanja da djeluje visoki predstavnik Valentin Inzko osam dana prije odlaska s funkcije upotrijebio je čuvene bonske ovlasti i nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, kojima se zabranuje negiranje genocida.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O STATUSU RODITELJA NJEGOVATELJA U FBIH: Status roditelja njegovatelja može ostvariti i osoba iz reda srodnika koji se u skladu sa odredbama Porodičnog zakona FBiH mogu imenovati i za staratelje

Vlada Federacije BiH je usvojila nekoliko amandmana na Prijedlog zakona o statusu roditelja njegovatelja u FBiH.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O OMBUDSMANU ZA LJUDSKA PRAVA BIH: Vlada FBiH dala pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona

Vlada FBiH dala je pozitivno mišljenje na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

Više