Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama i o dopuni Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru kojom je, po ovlaštenju premijera FBiH, predsjedavao zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 22.2.2021. godine, s predloženima naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Više

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 110. sjednici, u Banjaluci, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ribarstvu.

Više

RS: Lokalnim samoupravama proslijeđen Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije

Na 68. sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije donesen je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, da se sve postojeće mjere, u cilju sprečavanja širenja virusa korona primjenjuju do 05.03.2021. godine. S tim u vezi, je svim jedinicama lokalne samouprave proslijeđen ovaj Zaključak.

Više

UDRUŽENJE POLJOPRIVREDNIKA FBIH: Carinske stope na uvoz mesa da obuhvataju i zemlje CEFTA-e

Udruženje poljoprivrednika FBiH i Seljački savez FBiH podržavaju najave ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca da se uvedu prelevmani i carinske stope na uvoz svježeg i rashlađenog goveđeg i svinjskog mesa iz EU na dvije godine.

Više

OD 1. JULA 2021. GODINE UKIDA SE ROAMING NA ZAPADNOM BALKANU

Generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu je istakla da će se od 1. jula 2021. godine ukinuti roaming na zapadnom Balkanu.

Više