Zastava Srbije

RS: Lokalnim samoupravama proslijeđen Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije

26.02.2021.


Na 68. sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije donesen je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, da se sve postojeće mjere, u cilju sprečavanja širenja virusa korona primjenjuju do 05.03.2021. godine. S tim u vezi, je svim jedinicama lokalne samouprave proslijeđen ovaj Zaključak.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u pogledu širenja virusa SARS-CoV-2 i oboljenja uzrokovanog ovim virusom – COVID 19 u Republici Srpskoj, a uzimajući u obzir ozbiljnost situacije i važnost poštovanja propisanih mjera sa aspekta javnog zdravstva i zaštite zdravlja stanovništva Republike Srpske, sve jedinice lokalne samouprave su dužne obezbijediti kontinuiran rad komunalne policije i povećati broj komunalno-inspekcijskih nadzora nad poštovanjem propisanih mjera, a posebno u dijelu koji se odnosi na radno vrijeme kontrolisanih subjekata i poštovanja propisanih epidemioloških mjera.

 Jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim Zaključkom, a u slučaju pogoršane epidemiološke sitaucije na svojoj teritoriji donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim Zaključkom i o tome obavjeste Republički štab za vanredne situacije.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS, 23.02.2021.

Naslov: Redakcija