Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

REFORMA POSTUPKA PO ŽALBI U PARNIČNOM POSTUPKU: Potrebna izmjena zakonskog okvira, te unaprijeđenje različitih mjera institucionalne, strukturalne ili organizacione prirode koje mogu doprinijeti poboljšanju efikasnosti postupka unutar postojećeg pravnog okvira

Na 50 posto donesenih sudskih odluka budu uložene žalbe, a trajanja postupka po žalbi u prosjeku traje nešto kraće od dvije godine, rezultati su Analize trenutnog stanja žalbenih parničnih postupaka koji se vode pred sudovima u Bosni i Hercegovini, a koju je provelo Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine u okviru aktivnosti reforme postupka po žalbi u parničnom postupku.

Više

PRAVILNIK O DINAMICI ZAMJENE FISKALNIH SISTEMA U FBIH: Predviđeno je da fiskalni sustavi budu zamijenjeni u roku od tri godine, u ovisnosti od starosti/trošnosti postojećih

Postupajući po zaključku Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije BiH od 12.10.2021. godine, Federalno ministarstvo financija je pripremilo, a Vlada FBiH se upoznala sa informacijom o Pravilniku o dinamici zamjene fiskalnih sistema u Federaciji Bosne i Hercegovine ("Sl. novine FBiH", br. 74/2021). Informacija će biti dostavljena Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Više

U PRIPREMI BUDŽET REPUBLIKE SRPSKE ZA 2022. GODINU: Unija udruženja poslodavaca očekuje podršku Vlade domaćoj privredi

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, sastao se sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

Više