Zastava Srbije

U PRIPREMI BUDŽET REPUBLIKE SRPSKE ZA 2022. GODINU: Unija udruženja poslodavaca očekuje podršku Vlade domaćoj privredi

25.10.2021.


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, sastao se sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske.

U okviru priprema budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, predsjednik Vlade i predstavnici ovog udruženja, na predsjednikom Sašom Trivićem na čelu, razgovarali su o mogućnostima za što intenzivniju podršku Vlade domaćoj privredi, u kontekstu njenog oporavka od ekonomskih posljedica pandemije korona virusa.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da domaća privreda pokazuje znakove oporavka, o čemu svjedoči značajan rast bruto društvenog proizvoda, ali i rast broja zaposlenih i povećanje prosječne plate zaposlenih u Republici Srpskoj.

Takođe, razmotrene su planirane aktivnosti na izradi strategije zapošljavanja Republike Srpske za period od 2022. do 2026. godine, te je zaključeno da treba nastaviti sa intenzivnom politikom poticanja direktnih ulaganja, a s ciljem podizanja efikasnosti proizvodnje i broja zaposlenih.

Istovremeno, razmotrena je realizacija Programa ekonomskih reformi za period 2021. – 2023. godina, kao i ovogodišnji akcioni plan.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 21.10.2021.

Naslov: Redakcija