Zastava Srbije

REKORDAN BROJ POLITIČKIH SUBJEKATA NA OPĆIM IZBORIMA: Redoslijed političkih subjekata na glasačkom listiću CIK BiH utvrdit će žrijebom do 21. jula

Do sada je ovjereno 145 političkih subjekata za opće izbore u Bosni i Hercegovini zakazane za 2. oktobar 2022. godine, a na glasačkom listiću će se naći 137, rečeno je na konferenciji za medije Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) održane u srijedu u Sarajevu.

Više

HRVATSKA NE ODUSTAJE OD GRADNJE ODLAGALIŠTA RADIOAKTIVNOG OTPADA I ISTROŠENOG NUKLEARNOG GORIVA NA TRGOVSKOJ GORI: Šta je strategija pravne zaštite BiH zbog Trgovske gore?

- Hrvatska ne odustaje od gradnje odlagališta radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori i ono što Bosna i Hercegovina mora jeste pripremiti zahtjev za pokretanje tužbe pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Drugi način ne vidim.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TURIZMU RS: Propisan postupak dodjele turističkih vaučera i uvažavaju se standardi održivog turizma

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj, čime se obezbjeđuje pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi u narednom periodu, ali i građanima Srpske, s ciljem razvoja domaćeg turizma.

Više

ZAKON O NAJMANJEM PRIMANJU U FBIH SKINUT S DNEVNOG REDA SJEDNICE EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA ZBOG NESLAGANJA PREDSTAVNIKA SINDIKATA I VLADE

Ekonomsko-socijalno vijeće Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj tematskoj sjednici nije raspravljalo o Zakonu o najmanjem primanju u FBiH zbog neslaganja predstavnika sindikata i Vlade FBiH.

Više

UKUPNI DUG SRPSKE 6,1 MILIJARDI KM

Stanje ukupnog duga Republike Srpske iznosi 6,162 milijarde KM, odnosno 50,13 odsto bruto domaćeg proizvoda koji je u 2021. godini iznosio 12,293 milijarde KM, rekla je u Narodnoj skupštini ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović.

Više

MUP RS POZIVA GRAĐANE DA KORISTE SMS SERVIS KAKO BI SE IZBJEGLE GUŽVE: Potrebno je prijaviti broj telefona na koji će stizati obavještenja o trenutnom statusu postupka, kaznama, uplatama itd. Cijena poruke je 0,10 KM

Policijska uprava Banjaluka poziva građane da koriste SMS servis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske s ciljem izbjegavanja gužvi na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

Više