Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TURIZMU RS: Propisan postupak dodjele turističkih vaučera i uvažavaju se standardi održivog turizma

24.06.2022.


Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da se Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu propisuje postupak dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj, čime se obezbjeđuje pravni osnov za dodatni podsticaj turističkoj privredi u narednom periodu, ali i građanima Srpske, s ciljem razvoja domaćeg turizma.

Gašićeva je rekla da je opšti cilj izdavanja turističkog vaučera motivisanje građana da odmor provedu u Republici Srpskoj, radi razvoja domaćeg turizma i povećanja potrošnje u Republici Srpskoj.

- Specifični ciljevi projekta odnose se na zadržavanje ili povećanje broja turističkih kretanja domaćih gostiju, promociju i razvoj ponude manje posjećenih destinacija i brojni drugi ciljevi - rekla je Gašićeva obrazlažući navedeni nacrt.

Ona je rekla da su standardi održivog turizma druga najznačajnija izmjena predviđena Nacrtom zakona.

- U oviru ovog koncepta planiraju se aktivnosti usmjerene na zaštitu životne sredine, očuvanje prirodne i kulturne baštine, razvoj ekonomije za lokalno stavništvo, stvaranje novih radnih mjesta te jačanje saradnje i umrežavanje različitih subjekata u turizmu - istakla je Gašićeva.

Ona je rekla da je Nacrtom zakona propisano i da se komercijalnim raftingom može baviti isključivo registrovan poslovni subjekt, organizovan kao privredno društvo ili kao preduzetnik.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: RTRS, 22.06.2022.

Naslov: Redakcija