Zastava Srbije

MUP RS POZIVA GRAĐANE DA KORISTE SMS SERVIS KAKO BI SE IZBJEGLE GUŽVE: Potrebno je prijaviti broj telefona na koji će stizati obavještenja o trenutnom statusu postupka, kaznama, uplatama itd. Cijena poruke je 0,10 KM

24.06.2022.


Policijska uprava Banjaluka poziva građane da koriste SMS servis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske s ciljem izbjegavanja gužvi na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

Iz ove uprave navode da je potrebno da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod policijske stanice u okviru Policijske uprave Banjaluka na čijem području ima prijavljeno prebivalište ili boravište.

Broj telefona treba prijaviti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno.

Slanjem SMS poruke na broj 091/110-122 građanin može da provjeri u registrima MUP-a trenutni status dokumenta (lična karta, vozačka dozvola i putna isprava), te registraciju motornog vozila. Na ovaj način građani mogu provjeriti i kazne i uplate, kao i kaznene bodove.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da građani mogu da se prijave na SMS servis i ako žele da dobiju obavještenje iz registra MUP-a o isteku važenja dokumenta, obavještenje o isteku važenja registracije, kao i obavještenje o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova.

Građani se mogu prijaviti da posredstvom SMS servisa dobijaju obavještenja za sve navedene servise ili pojedinačne, a isto tako i odjava sa servisa može biti pojedinačna ili za sve navedene informacije, pojašnjava se u saopštenju.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS poruke je 0,10 KM.

Detaljne informacije o namjeni i korištenju SMS servisa MUP-a Srpske dostupne su na sajtu Ministarstva.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 22.06.2022.

Naslov: Redakcija