Zastava Srbije

USVOJEN NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VSTS

Savjet ministara usvojio je na današnjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu /VSTS/ BiH uz određene korekcije, saznaje Srna.

Više

UREDBE PREDSJEDNIKA ZA VRIJEME VANREDNOG STANJA SAGLASNE USTAVU, KAŽE USTAVNI SUD RS

Ustavni sud je, odlučujući u ovoj ustavnopravnoj stvari, imao u vidu da je Narodna skupština Republike Srpske proglasila vanredno stanje u skladu sa relevantnim odredbama Ustava, saopšteno je iz Ustavnog suda.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O UPRAVLJANJU OTPADOM: Odgađa se početak plaćanja naknade za opterećivanje životne sredine posebnim kategorijama otpada

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o upravljanju otpadom odgađa se početak plaćanja naknade za opterećivanje životne sredine posebnim kategorijama otpada jer bi to dodatno opteretilo poslovanje ovdašnjih privrednih subjekata koji već trpe posljedice izazvane pandemijom.

Više

FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE TREBA ZAKON KOJI ĆE OSNAŽITI PRAVNU ZAŠTITU OSOBA KOJE PRIJAVLJUJU KORUPCIJU: Neophodno osigurati posebnu pravnu zaštitu zviždača kako oni i njihove porodice ne bi trpjeli odmazdu nakon što su odlučile prijaviti korupciju

U Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) hitno treba donijeti zakon i osnažiti pravnu zaštitu osoba koje prijavljuju korupciju (zviždača), saopćila je organizacija Transparency International (TI) u Bosni i Hercegovini koja danas obilježava Međunarodni dan osoba koje prijavljuju korupciju iz njihovog radnog okruženja.

Više

ODRŽANA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA BRČKO

Vlada Brčko distrikta BiH na redovitoj sjednici usvojila je Odluku o usvajanju Programa o plasiranju novčanih sredstava kroz kreditne linije s ciljem razvitka poljoprivrede na području Brčko distrikta, u iznosu od 1.954.262 KM.

Više

STUPIO NA SNAGU SPORAZUM O READMISIJI IZMEĐU BIH I PAKISTANA: Potvrda spremnosti za uključenje u međunarodne akcije sprečavanja nelegalne migracije

Predsjednik Islamske Republike Pakistan Arif Alvi potpisao je Sporazum o readmisiji između Bosne i Hercegovine i Pakistana čime su stvoreni uvjeti za njegovu primjenu, potvrđeno je Feni iz Predsjedništva BiH.

Više

PROSJEČNA NETO PLATA U RS U MAJU 981 KM: U odnosu na april nominalno veća za 0,4, a realno za 0,2 odsto

Prosječna mjesečna plata nakon oporezivanja u maju u Republici Srpskoj iznosila je 981 KM i u odnosu na april nominalno je veća za 0,4 odsto, a realno za 0,2 odsto, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Više

IZVOZ U REPUBLICI SRPSKOJ POVEĆAN ZA 26, A UVOZ ZA 19 ODSTO

Republika Srpska je za prvih pet mjeseci ove godine u spoljnotrgovinskom poslovanju sa inostranstvom ostvarila izvoz od 1,641 milijardu KM ili više za 26,3 odsto nego u istom periodu lani, saopšteno je iz Republičkog zavoda za statistiku.

Više