Zastava Srbije

ODRŽANA SJEDNICA VLADE DISTRIKTA BRČKO

24.06.2021.


Vlada Brčko distrikta BiH na redovitoj sjednici usvojila je Odluku o usvajanju Programa o plasiranju novčanih sredstava kroz kreditne linije s ciljem razvitka poljoprivrede na području Brčko distrikta, u iznosu od 1.954.262 KM.

Članovi Vlade usvojili su Odluku o odobravanju tekućeg transfera Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH i usvajanju Programa utroška sredstava za samozapošljavanje na području Brčko distrikta u 2021. godini u iznosu od 500.000 KM.

Na sjednici je usvojena je, na prijedlog Odjela za obrazovanje, Odluka o odobravanju donacije i Programa utroška novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta.

Vlada Distrikta BiH također je dala suglasnost na Akcijski plan za inovacije u malim i srednjim poduzećima za Brčko distrikt BiH 2021.–2023. godine, kao i na Akcijski plan Bosne i Hercegovine za društvenu inkluziju Roma i Romkinja za razdoblje 2021.–2025. godine.

Suglasnost je dana i na Nacrt pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o plaćama i naknadama Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH u skladu sa Statutom Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH te primljena k znanju Informacija o projektima koji su dostavljeni Zavodu za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH, priopćeno je iz Vlade Distrikta.


IZVOR: Federalna TV, 23.06.2021.

Naslov: Redakcija