Zastava Srbije

IZMJENE ZAKONSKIH PROPISA U SRPSKOJ U OBLASTI ZDRAVSTVA

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o zdravstvenoj zaštiti Republike Srpske kojim se nastoji bolje urediti sistem zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj, u smislu detaljnijeg pravnog uređivanja i usklađivanja sa novinama u sistemu zdravstvene zaštite. Jedan od razloga za donošenje novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti je i usklađivanje sistema zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj sa sistemom zdravstvene zaštite u zemljama Evropske unije. Potreba za novim Zakonom o zdravstvenoj zaštiti proističe i iz neminovnosti usklađivanja zakonskih rješenja u ovoj oblasti sa strateškim i razvojnim dokumentima, koji su doneseni nakon stupanja na snagu važećeg Zakona.

Više

NACRT ZAKONA O PRIVREMENOM IZDRŽAVANJU DJECE RS: Propis upućen u skupštinsku proceduru

Vlada Republike Srpske razmatrala je Nacrt zakon o privremenom izdržavanju djece Republike Srpske (Alimentacioni fond) i uputila ga u skupštinsku proceduru. Riječ je o zakonskom rješenju kojim se prvi put jasno definiše, između ostalog, pravo na privremeno izdržavanje i korisnici ovog prava, postupak za ostvarivanje prava, isplata i povrat iznosa privremenog izdržavanja.

Više

UREDBA O POSTUPKU IZDAVANJA SAGLASNOSTI ZA UVOZ I ODOBRENJA ZA UNUTRAŠNJI PROMET FITOFARMACEUTSKIH SREDSTAVA FBIH: Resorno federalno ministarstvo će izdavati rješenje kojim daje saglasnost za uvoz fitofarmaceutskih sredstava i rješenje kojim, na period do pet godina ukupno, odobrava unutrašnji promet fitofarmaceutskih sredstava

Federalna vlada je donijela Uredbu o postupku izdavanja saglasnosti za uvoz i odobrenja za unutrašnji promet fitofarmaceutskih sredstava (FFS). Cilj ove uredbe, koja se primjenjuje na prostoru Federacije BiH, jeste kontrola uvoza i stavljanja na tržište FFS-a.

Više

DOSTUPNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTE I NAFTNIH DERIVATA NA BENZINSKIM STANICAMA U REPUBLICI SRPSKOJ

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je, 20.05.2022. godine, u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Republici Srpskoj.

Više