Zastava Srbije

DOSTUPNA APLIKACIJA ZA PRAĆENJE MALOPRODAJNIH CIJENA NAFTE I NAFTNIH DERIVATA NA BENZINSKIM STANICAMA U REPUBLICI SRPSKOJ

24.05.2022.


Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske pustilo je, 20.05.2022. godine, u rad besplatnu mobilnu aplikaciju za praćenje maloprodajnih cijena nafte i naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Republici Srpskoj.

Zahvaljujući aplikaciji, koja se može preuzeti u Google Play prodavnici (http://skr.rs/zMpH), građani u realnom vremenu mogu da prate cijene goriva na više od 400 benzinskih pumpnih stanica širom Republike Srpske. 

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske na ovaj način potrošačima u Republici Srpskoj omogućava da na transparentan način budu informisani o trenutnim cijenama goriva na benzinskim pumpnim stanicama, njihovoj snabdjevenosti i ponudi, što će doprinijeti dodatnom poboljšanju prava potrošača kada je u pitanju kupovina ovog izuzetno značajnog energenta.

U aplikaciju su, uz svaku benzinsku pumpu, uneseni osnovni kontakt podaci, kao i podaci o lokaciji, asortimanu i radnom vremenu.

Aplikacija, takođe, ima mogućnost sortiranja derivata prema tipu, cijeni, ali i geolokaciji, na osnovu trenutne lokacije mobilnog telefona.

Napominjemo da su u prvim sedmicama moguće manje modifikacije na aplikaciji, u zavisnosti od toga kako će se ona ponašati nakon velikog broja preuzimanja.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo trgovine i turizma RS, 20.05.2022.

Naslov: Redakcija