Zastava Srbije

NA DANAŠNJEM SASTANKU U BRISELU EU ĆE PONUDITI USLOVNI KANDIDATSKI STATUS BIH

Na samitu lidera EU i zemalja Zapadnog Balkana očekuje se rasprava o uslovima. Kako saznajemo, riječ je o četiri zakona iz Briselskog sporazuma: Zakonu o VSTV-u, Zakonu o javnim nabavkama, Zakonu o sukobu interesa i Zakonu o sudovima.

Više

UPRAVNI ODBOR UIO BIH USVOJIO ODLUKU O PRIVREMENIM KOEFICIJENTIMA ZA TREĆI KVARTAL: Za FBIH 61,48%, za RS 34,97%, a za Distrikt 3,55%

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je na današnjoj telefonskoj sjednici Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za period juli - septembar 2022.

Više

22. REDOVNA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS: Deset zakona usvojeno po hitnom i 3 po redovnom postupku

Dvadeset druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Više

NACRT ZAKONA O PRIVREMENOM IZDRŽAVANJU DJECE RS: Dok potpuno ne izmiri dug, obvezniku izdržavanja će se odbiti izdavanje putne isprave

Nacrtom Zakona o privremenom izdržavanju djece Republike Srpske prvi put jasno je definisano pravo na privremeno izdržavanje i korisnici prava, ali i postupak za ostvarivanje prava, isplata i povrat iznosa privremenog izdržavanja.

Više

NACRT ZAKONA O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Naknada plate tokom privremene spriječenosti za rad u iznosu od 100% za oboljele od malignih bolesti

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je u Narodnoj skupštini Srpske da je Nacrtom zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju predloženo da se za vrijeme privremene spriječenosti za rad osiguranika koji su oboljeli od malignih bolesti naknada plate isplaćuje u iznosu od 100 odsto.

Više