Zastava Srbije

22. REDOVNA SJEDNICA NARODNE SKUPŠTINE RS: Deset zakona usvojeno po hitnom i 3 po redovnom postupku

23.06.2022.


Dvadeset druga redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Obavljena je rasprava o Nacrtu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske, Nacrt zakona o standardizaciji u Republici Srpskoj, Nacrtu zakona o metrologiji u Republici Srpskoj, Nacrtu zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju i Nacrtu zakona o privremenom izdržavanju djece Republike Srpske.

Poslanici su u utorak obavili raspravu o Nacrtu Porodičnog zakona, Nacrtu zakona o političkim strankama Republike Srpske – prijedlog narodnog poslanika Perice Bundala, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Prijedlogu zakona o  izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o investicionim fondovima, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, Prijedlogu zakona o geološkim istraživanjima i Prijedlogu zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je u prvom dijelu 22. redovne sjednice Rebalans budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i 13 zakona.

Deset zakona usvojeno je po hitnom postupku i to: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu,  Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Zakon o dopuni Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske, Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, Zakon o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Zakon o dopunama Zakona o zapošljavanju stranih državljana i lica bez državljanstva, Zakon o izmjeni Zakona o porezu na dohodak, Zakon o izmjeni i dopunama Zakona o doprinosima, Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o republičkoj upravi i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o željeznicama Republike Srpske.

U redovnoj proceduri usvojeni su: Zakon o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva i Zakon o audio-vizuelnim djelatnostima.

Rebalans budžeta Republike Srpske za 2022. godinu i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2022. godinu usvojeni su odmah po okončanju rasprave o ovim tačkama na zahtjev Vlade Republike Srpske.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srpske, 22.06.2022.

Naslov: Redakcija