Zastava Srbije

UPRAVNI ODBOR UIO BIH USVOJIO ODLUKU O PRIVREMENIM KOEFICIJENTIMA ZA TREĆI KVARTAL: Za FBIH 61,48%, za RS 34,97%, a za Distrikt 3,55%

23.06.2022.


Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je na današnjoj telefonskoj sjednici Odluku o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za period juli - septembar 2022.

Po toj odluci, koja se temelji na krajnjoj potrošnji prema prijavama PDV-a, Federaciji BiH pripast će 61,48 posto prihoda s jedinstvenog računa, a RS 34,97 posto, dok Brčko distriktu pripada fiksni iznos od 3,55 posto.

Prema ustaljenoj praksi, UIO ima obavezu da, u skladu s odredbama člana 5. Pravilnika o izračunu koeficijenata doznačavanja entitetima, izvrši preračun već doznačenih prihoda entitetima u tekućem tromjesečju prema novim privremenim koeficijentima raspodjele, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vijesti, 22.06.2022.

Naslov: Redakcija