Zastava Srbije

VRIJEME ZA KOREKCIJE U PRAVOSUĐU BIH: Sudije treba da biraju sudije, a tužioci tužioce

Na saslušanju pred Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH Grčević je iznio svoj i stav svojih kolega da sudije treba da biraju sudije, a tužioci tužioce, ističući da je iritantno da tužioci biraju sudije i obrnuto.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KONTROLI IMOVINE: Retroaktivna primjena od 1992. godine, naglasak na provjeri imovine najprije trenutnih javnih funkcionera

Svi mi govorimo o onima koji su se nezakonito obogatili, koji imaju luksuzne automobile, vile na moru, na planini i koji se razbacuju parama.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O ZAŠTITI OD UZNEMIRAVANJA NA RADU: Sadržajniji i kvalitetniji mehanizmi zaštite nego sada

Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, na koji se čeka godinama, dobio je zeleno svjetlo u Vladi Srpske, što su pozdravili sindikalci, koji se nadaju da će ga prije godišnjih odmora podržati i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS).

Više

NACRT ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU U KS: Zakon ide na ruku samo akademskoj zajednici, ali ne i studentima, za koje nema olakšica

Nacrt zakona o visokom obrazovanju u KS trebao bi se do kraja juna naći pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo. Međutim, kako trenutno stvari stoje, to se neće desiti jer osnova tog dokumenta nikako nije dobra, kazao je za „Avaz“ Zvonko Marić, šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Skupštini KS.

Više

IMENOVANA NOVA MINISTRICA PRAVDE I UPRAVE KANTONA SARAJEVO

Darja Softić Kadenić imenovana je za ministricu pravde i uprave Kantona Sarajevo.

Više

PROSJEČNA PLATA U APRILU U BIH 985 KM

Prosječna isplaćena neto plata u BiH u mjesecu aprilu je iznosila 985 KM i nominalno je niža za 0,2 posto u odnosu na decembar prošle godine, te viša za 4,6 posto u odnosu na april lani.

Više

VIŠE OD 50% MLADIH ŽELI DA NAPUSTI BIH: Više od 40% njih izjavilo da ima člana uže porodice koji je u poslednjih 7 godina napustio zemlju

Nakon 13 godina, od kada je urađeno prvo i jedino sveobuhvatno istraživanje o mladima i omladinskom sektoru u BiH, predstavljeni su prvi preliminarni rezultati najnovijeg istraživanja o položaju mladih u Bosni i Hercegovini.

Više