Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O ZAŠTITI OD UZNEMIRAVANJA NA RADU: Sadržajniji i kvalitetniji mehanizmi zaštite nego sada

21.06.2021.


Prijedlog zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, na koji se čeka godinama, dobio je zeleno svjetlo u Vladi Srpske, što su pozdravili sindikalci, koji se nadaju da će ga prije godišnjih odmora podržati i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS).

Nakon što je utvrdila Prijedlog, iz Vlade je saopšteno da se ovim zakonom propisuju mehanizmi zaštite od uznemiravanja na radu, sadržajnije i kvalitetnije u odnosu na postojeće stanje.

Iz Vlade Srpske su potvrdili da je donošenje zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu predviđeno Programom rada NS RS za 2021. godinu. Da će biti usvojen prije ljetne pauze nada se Ranka Mišić, predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske.

"To je važan zakon, pogotovo jer je vrijeme koje dolazi puno izazova, novih tehnologija, novih oblika rada, novih bolesti koje se javljaju. Sve to bitno utiče na zdravlje radnika i njihovu produktivnost. Vlada RS je sada usvojila Prijedlog zakona i on ide u skupštinsku proceduru. Naša očekivanja su da će se on prije godišnjih odmora narodnih poslanika naći na sjednici NS RS i da će biti usvojen i, naravno, stupiti na snagu", rekla je Mišićeva za "Nezavisne novine".

Maksim Skoko, narodni poslanik i predsjednik Odbora za privredu NS RS, za "Nezavisne novine" ističe da je dobrodošao svaki zakon koji unapređuje prava radnika, dok opširniji komentar nije mogao dati dok se ne upozna sa njegovim sadržajem.


IZVOR: Nezavisne, Dragan Sladojević, 17.06.2021

Naslov: Redakcija