Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji stupaju na dužnost 1. maja 2021. godine

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 14. i 15. aprila 2021. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini na razmatranje po osnovnoj zakonodavnoj proceduri.

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 19.04.2021. godine nastava u prostorijama srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova

Republički štab za vanredne situacije održao je 81. sjednicu na kojoj je odlučio da se od 19.04.2021. godine nastavi odvijanje nastave u prostorijama srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova.

Više

VLADA KS: Učenici od 1. do 4. osnovne i 3. razreda srednje škole u Sarajevu vraćaju se u školske klupe od 19. aprila 2021. godine

Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici, a na prijedlog kantonalnog Kriznog štaba, donijela novu odluku o odvijanju odgojno-obrazovnog procesa.

Više

U PRIPREMI NACRT ZAKONA O SPREČAVANJU PRANJA NOVCA I FINANSIRANJU TERORISTIČKIH AKTIVNOSTI

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o izradi dopune "Procjene rizika od pranja novca i finansiranja terorizma" i Akcionog plana za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u BiH za period 2021 - 2023. godine i istu usvaja, te zadužila nadležne institucije Republike Srpske da aktivno učestvuju u izradi ovih dokumenata.

Više

EKONOMSKO-SOCIJALNO VIJEĆE FBIH: Razmotreni prijedlozi zakona, te pravilnici iz oblasti zaštite na radu

Sedma (127.) sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH održana je 15. aprila 2021. godine.

Više