Zastava Srbije

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 19.04.2021. godine nastava u prostorijama srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova

19.04.2021.


Republički štab za vanredne situacije održao je 81. sjednicu na kojoj je odlučio da se od 19.04.2021. godine nastavi odvijanje nastave u prostorijama srednjih škola i visokoobrazovnih ustanova.

Republički štab zadužio je sve vaspitno - obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu, naglašavajući da prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Republički štab prihvatio je Informaciju o potrebi obezbjeđivanja dodatnih količina vakcina za sprovođenje procesa vakcinacije protiv COVID-19 u Republici Srpskoj.

Finansijska sredstva za nabavku 160.000 doza za vakcinaciju 80.000 lica u iznosu od 7.257.600,00 KM bez PDV-a obezbjediće se iz sredstava Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Data su ovlaštenja JZU Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da sprovede pregovarački postupak, na osnovu pristigle informativne ponude, a u cilju nabavke vakcina.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 16.04.2021.

Naslov: Redakcija