Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeni nacrti zakona, zahtjevi i odluke

Narodna skupština Republike Srpske je u prvom nastavku 14. redovne sjednice usvojila tri Zaključka u vezi razmatranja Informacije u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o sprovođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 – 2020. godine.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavama

Vijeće ministara BiH jednoglasno je utvrdilo Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavama, koji ne sadrži poglavlje o inspekcijskom nadzoru. Na ovaj način se vrši postupna harmonizacija s direktivama Europske unije u ovoj oblasti i ispunjava jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Više

VLADA FBIH: Sačiniti Prednacrt zakona o javno-privatnom partnerstvu

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila Strategiju razvoja Federacije BiH 2021.- 2027. koja će biti dostavljena Paralamentu FBiH radi razmatranja i konačnog donošenja.

Više

VLADA RS: Donijeti Uredba o dopunama Uredbe o službenoj policijskoj legitimaciji i policijskoj znački, te Odluka o ispunjenosti uslova za početak rada Osnovnog suda u Šamcu

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 109. sjednicu, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Više

PRAVILNIK O TEHNIČKIM PREGLEDIMA VOZILA: Cilj je da se tehnički pregledi vozila iz oba entiteta priznaju na cijeloj teritoriji BiH

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je da cilj donošenja Pravilnika o tehničkim pregledima vozila u BiH jeste sprovođenje zakona i pratećih akata, bez namjere da bilo kome bude nanesena šteta, te da postoji spremnost za korekciju ovog dokumenta.

Više