Zastava Srbije

VLADA RS: Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Republike Srpske donijela je, na 153. sjednici, u Banjaluci, Odluku o visini osnovice za obračun primanja za 2022. godinu predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. Donošenjem ove odluke obezbjeđuje se povećanje osnovice za 4% u odnosu na osnovicu po kojoj je korisnicima prava vršen obračun primanja predviđenih Zakonom u prethodnoj godini.

Više

VLADA TK: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama

Vlada Tuzlanskog kantona je na sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama Tuzlanskog kantona.

Više

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA BIH: Iz Registra novčanih kazni, zbog zastare, izbrisane kazne vrijedne 42 miliona KM

Zbog zastare iz Registra novčanih kazni koji vodi Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) u posljednjih šest i po godina izbrisano je 38.000 novčanih kazni vrijednih više od 42 miliona KM.

Više

SVJETSKA BANKA: Rast BiH ekonomije 2022. godine 3 odsto

BiH će ove godine imati najsporiji rast od svih zemalja na zapadnom Balkanu i četvrti najgori rast u cijeloj Evropi, proizlazi iz izvještaja Svjetske banke "Globalni izgledi", koji je objavljen, a koji se odnosi na kompletnu svjetsku ekonomiju.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Elektronsku zdravstvenu karticu preuzelo više od pola miliona osiguranika

Elektronsku zdravstvenu karticu do sada je preuzelo oko 554.000 osiguranika Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, s tim da se ova brojka konstantno mijenja, rečeno je iz Fonda.

Više

UVOĐENJE JEDINSTVENOG QR KODA ZA COVID POTVRDE OČEKUJE SE DO KRAJA MJESECA

Konferencija ministara za oblast zdravstva u Bosni i Hercegovini trebala bi prema očekivanju državnog Ministarstva civilnih poslova biti održana do kraja januara, a na kojoj bi se konačno riješilo pitanje uvođenja jedinstvenog QR koda za Covid potvrde.

Više