Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Smjernice Okružnog i Osnovnog suda u Bijeljini za postupanje u parničnom postupku nisu u saglasnosti sa Ustavom RS

U Banjoj Luci je, 16. septembra 2020. godine, održana Dvije stotine i šezdeseta sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je odlučivano, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, o saglasnosti zakona koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske sa Ustavom Republike Srpske.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeno više prijedloga i nacrta zakona

Vlada Federacije BiH je, na sjedici u Sarajevu, utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Aerodroma u Trebinju

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 88. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje Aerodroma u Trebinju, po hitnom postupku.

Više

ZAKON O PORESKOM POSTUPKU RS: Poreska uprava omogućila dostavu računa za porez na nepokretnosti direktno na e-mail vlasnika

Poreska uprava Republike Srpske omogućila je novu uslugu poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti, te sada svoj poreski račun za porez na nepokretnosti mogu dobijati na ličnu e-mail adresu.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA BIH: Pojednostaviti postupak javnih nabavki, osigurati transparentnost i nadzor, smanjiti mogućnost zloupotreba, te omogućiti daljnju harmonizaciju s direktivama EU

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije usvojio negativno mišljenje Ustavnopravne komisije o Prijedlogu zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici iz Kluba Demokratske fronte. U skladu s Poslovnikom Doma, Komisija je zadužena da izradi novo mišljenje o ovom Prijedlogu zakona.

Više

OKVIRNI BUDŽET SRPSKE ZA PERIOD OD 2021. DO KRAJA 2023. GODINE: RS izlazi iz minusa 2023. godine

Budžet Srpske zbog pandemije virusa korona ovu godinu, ali i iduće dvije, po svemu sudeći biće u minusu, dok se plus u republičkoj kasi očekuje tek 2023. godine.

Više