Zastava Srbije
Vesti slike

JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU PRAVILNIKA O OPREMI POD PRITISKOM: Rok za sugestije 29. avgust 2023. godine

U skladu sa tačkom 4 Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona (“Sl. glasnik RS”, br. 123/2008 i 73/2012), Ministarstvo energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovana lica da dostave komentare i sugestije na Nacrt pravilnika o opremi pod pritiskom.

Više
Vesti slike

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Prodajom trezorskih zapisa obezbjeđeno 20,7 miliona KM

Ministarstvo finansija Republike Srpske je posredstvom Banjalučke berze uspješno na aukciji prodalo 20,7 miliona KM vrijedne šestomjesečne trezorske zapise Republike Srpske, uz kamatnu stopu 2,95%. Podsjećamo da je vrijednost posljednjeg objavljenog šestomjesečnog Euribora iznosila 3,928%.

Više
Vesti slike

UDIO ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA U BIH ZANEMARIV

Iako čine vrlo mali udio u gospodarskim brojkama, hibridna i električna vozila su sniženim carinskim stopama i poticajima dobili malo vjetra u leđa. Mjera je produžena i na ovu godinu pa smo provjerili jeli se odrazila na tržište.

Više
Vesti slike

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU ZA DVA ENERGETSKA PROJEKTA SA CRNOM GOROM

Direktor Nezavisnog operatora sistema u BiH Nemanja Pandurević i izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema Ivan Asanović, potpisali su u Sarajevu Memorandum o razumijevanju o preliminarnim aktivnostima za dva energetska projekta, ukupne vrijednosti nekoliko desetina miliona evra.

Više